vrijdag 17 juli 2015

FOOD | Raw-snickersreep

Toen ik deze week op Instagram een foto van mijn raw-snickersreep plaatste, vroegen enkelen het recept. Daarom deel ik deze heerlijke lekkernij met jullie!





Benodigdheden
  • Bakblik
  • Grote kom
  • Pannetje

Ingrediënten
  • 200 gram havermoutmeel (of havermout in de blender doen zodat je meel krijgt)
  • Enkele eetlepels kokosolie
  • Notenmix naar keuze (zeker 2 handen vol)
  • Pure chocolade (85% cacao)
  • 3 eetlepels honing

Werkwijze
  1. Doe de havermoutmeel in een grote kom en voeg de kokosolie toe. Zorg dat je een nat deeg krijgt, maar natuurlijk niet té nat. Je moet een goede balans vinden tussen te droog en te nat. 
  2. Doe het mengsel in het bakblik en druk het goed aan.
  3. Doe 2 à 3 eetlepels kokosolie in een pannetje en zet het op een laag vuur. 
  4. Doe de fijngehakte noten in het pannetje en voeg 3 eetlepels honing toe. Dit moet je goed mengen. 
  5. Giet het mengsel in het bakblik (dus bovenop het deeg).
  6. Laat de chocolade au bain-marie smelten en giet het vervolgens in het bakblik. Zorg dat alles goed bedekt is met de chocolade.
  7. Laat 1 uur in de koelkast staan zodat de chocolade goed is opgesteven. 
  8. Snijd in stukken en geniet! 

Tip: voor een glutenvrije raw-snickers kun je het havermoutmeel en de chocolade vervangen door een glutenvrije variant. 

Eet smakelijk! 

Liefs,
Sanne

4 opmerkingen: