zondag 16 november 2014

FOOD | Chocoballetjes


Vandaag wil ik graag een recept met jullie delen. Het is er eentje dat ik ook op mijn vorige blog gepost heb. Ik hou van snacks die licht en gezond zijn en als het kan liefst nog zelfgemaakt. Deze chocoballetjes voldoen aan deze eisen. Het perfecte, gezonde tussendoortje!

Ingrediënten:
  • 200 gram dadels
  • 170 gram verschillende noten
  • 60 ml kokosolie
  • 2 eetlepels rauwe cacao (of stukjes pure chocolade)
  • 1 eetlepel chiazaden
  • kokosnootschilfers

Bereidingswijze: 
  1. Haal de pitten uit de dadels. (Bij sommige dadels is dit reeds gebeurd.)
  2. Laat de dadels 15 minuten weken in water.
  3. Doe de rest van de ingrediënten in een blender en mix alles goed fijn. (Als je kokosolie hard geworden is, moet je deze natuurlijk eerst nog even smelten.)
  4. Doe de dadels erbij en mix nog een keer.
  5. Schep alles in een kom en laat 10 minuten staan.
  6. Maak er vervolgens kleine balletjes van en rol ze door de kokosschilfers.
  7. Leg ze een uurtje in de koelkast.
Tip! Je kan ze ook invriezen.

 Smakelijk!
© Rens Kroes

4 opmerkingen: